sunnuntai 10. syyskuuta 2017

Asetuksia versiossa 4.1.

Mulla on nyt ollut Silhouette Studion uusin versio muutaman viikon koneella, mutta kovin montaa kertaa en sitä ole vielä ehtinyt käyttää. Ensi vaikutelma oli harmaus, eikä se siitä juurikaan ole muuttunut. Käynnistyksen jälkeen latausikkunassa vielä kauniita kukkasia, mutta sen jälkeen ohjelma näyttää niin tylsän harmaalle, että vähän jopa ahdistaa.

Ohjelman asetukset löytyvät oikasta alakulmastaOhjelman oikeasta alakulmasta löysin asetusikkunan. Ja hetken jo iloitsin, josko sieltä löytyis apua ankeuteen. Mitä vielä...

Näyttöasetukset, josta löytyy esimerkiksi teemavaihtoehdot

Display eli näyttöikkunasta löytyi kyllä teeman asetukset (current theme), mutta vaihtoehdot ovat valkoinen, harmaa ja tumma. Ankea, vielä ankeampi ja ankeaakin ankeampi. Sieltä niitä voi kuitenkin vaihtaa, jos itseä miellyttää vähän vaaleampi tai tummempi sävy.

Yleisasetukset


Samaisista asetuksista löytyy myös yleinen (general) valikko. Kyseisessä valikossa saa valittua esimerkiksi oletustallennuskansion (default save location). Mulla tallentaa oletuksena kovalevylle, mutta yhtälailla voisi tallentaa kirjastoon. Mittayksikkönä mulla on tuumat (inches), mutta nekin saisi valittua tässä valikossa sentteihin, jos on helpompi käyttää niitä. Itse olen käyttänyt tuumia, koska matossa on merkittynä tuumat.

Oletusasetuksia


Seuraavassa ikkunassa on oletusasetuksia lisää. Siellä saa muun muassa valittua sen, onko uusi sivu pysty- vai vaakasuuntainen. Samaten saa rekisteröintimerkitkin näkyviin oletuksena.
Tuontiasetukset (import) hyppään nyt täysin yli.

Työkaluvalikko


Työkaluasetuksissa (tools) pääsee valitsemaan mitä tapahtuu eri työkalujen käytön jälkeen. oletuksena on aika lailla aina, että kyseinen työkalu jää aina päälle uudelleen käytettäväksi. Sen saisi myös vaihdettua valintatyökaluksi.

ohjelman päivitysten haun määrittely


Toka vikana on vielä päivitysasetukset (updates). Mulla on valintana, ettei ohjelma etsi automaattisesti päivityksiä, mutta kyseiseen kohtaan voi myös valita päivitysten tarkistuksen viikottaiseksi tai jopa päivittäiseksi.


Viimeinen asetusvalikoista

Viimeisessä ikkunassa saa sitten palauteltua asetuksia oletuksiin. Esimerkiksi "restore factory defaults" palauttaa ohjelman tehdasasetukset.

Tässä pika katsaus ohjelman yleisiin asetuksiin, ensi kerralla sitten työkaluja :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi :)