keskiviikko 20. syyskuuta 2017

Leikkausasetukset

Päivitystahti on vähän hiipunut, koska tämä syksyn aloitus on täynnä töitä ja opintojen loppuun saattamista. Toivon mukaan pahinta kiirettä on enää kuukauden verran ja sen jälkeen helpottaisi.

Ajattelin kuitenkin tällä kerralla näyttää miltä näyttää version 4.1. leikkausasetukset. Leikkausasetuksiin pääsee ylälaidasta "Send" kohdasta, josta siis lähetetään työ leikattavaksi. Muut vaihtoehdot samassa valikossa ovat se työstämisnäkymä, Silhouetten Designstore ja kirjasto.


Uudessa versioissa on useampia tapoja valita leikattava juttu. Ensimmäisenä vaihtoehtona on yksinkertainen (simple), eli suunnilleen leikkaa kaiken mitä on tarjolla. Toisena vaihtoehtona viiva (line), josta saa valittua minkä väriset viivat leikataan. Kolmantena täyte (fill), josta saisi valittua tietyllä värillä täytetyt kuviot ja viimeisenä on kerrokset (layer)Valkkasin tällä kertaa yksinkertaisen, ja tällä kertaa mulla oli tarjolla vain yhdelle terälle/kynälle töitä. Valikko tuo tarjolle mielestäni aiempaa paremmin materiaalivaihtoehdot ja "action" kohdasta voi valita piirretäänkö vai leikataanko. Curiolla on siinä vaihtoehtona vielä kohokuviointi (emboss) ja pistekuviointi (stipple). Sen jälkeen, kun "action" kohdasta on valittu haluttu toiminto, tulee "Tool" kohtaan käytössä olevat vaihtoehdot. Materiaalin ja toiminnon ollessa kohdillaan tulee näkyviin oletusasetukset. "Speed" säätää nopeuden kuten aiemminkin, "Force" sen miten lujaa painaa, "Passes" sen montako kertaa leikataan. Paineesta sen verran, että mitä paksumpaa materiaalia käsitellään, sitä isompi luku pitää "force" kohtaan valita.  Kolmesta pisteestä painamalla saa lisää asetuksia, ja näkee esim. montako alustaa Curiossa pitää olla. 
Taas jäin jotain kaipaamaan - nimittäin sitä silityskalvojen kanssa tarvittavaa peilaamista varten ollutta "mirror"-nappulaa. Oletteko löytäneet leikkausasetuksesta siihen jonkun vastaavan?
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi :)