sunnuntai 20. elokuuta 2017

Varmuuskopiointi - miten ja miksi

Mulla on Studio päivittämättä edelleen uudempaan versioon. Olen odottanut, että keväällä julkaistusta versiosta saadaan kaikki isoimmat ongelmat poistettua. Päivittäminen voisi kuitenkin tulla kohta jo kyseeseen, joten oma kirjasto olisi syytä varmuuskopioida. Olisi ikävä huomata, että osa ostetuista/saaduista/itse tehdyistä kuvioista olisi kadonnut taivaan tuuliin. Tai ainakin jonnekin bittiavaruuteen.

Studion 3.7 versiossa on jo kirjastolla pilvipalvelu, mutta mulla ei ainakaan kaikki kuviot ole syystä tai toisesta siellä pilvessä. Ja toisaalta, ehkä ne pilvestä huolimatta on hyvä olla jossain muuallakin tallessa.


kirjastovalikko

Kuvasta näkee, että mulla on suurin osa siellä pilvessä (pilven kuva, jonka perässä sähköpostiosoite). Tarkoittaa käytännössä sitä, että niihin pääsee käsiksi myös toiselta koneelta suoraan, mikäli käyttää Studiota useammalta koneelta. Myös paikallisella käyttäjällä (local user) näyttää olevan jonkin verran kuvioita. Näitähän ei toiselta koneelta edes sitten näy.

Varmuuskopiointi tehdään niin, että klikataan nyt kirjastosta "local user" -tekstiä hiiren oikealla ja valitaan avautuvasta valikosta "Export 'Local User'... ". Tämän jälkeen valitaan koneelta kohde, johon varmuuskopio luodaan. Itselläni on ulkoinen kovalevy, jonne tiedostot tallensin.

Tämän jälkeen voidaan vielä toistaa varmuuskopiointi niille pilvessä oleville klikkaamalla oikealla pilven kuvaa (jonka perässä on oma sähköpostiosoite). Tälle jälkimmäiselle ehdotetaan samaa tiedostonimeä kuin ensimmäiselläkin varmuuskopiolla on, joten nimi tulee muuttaa tai edes lisätä perään jokin merkki.


Varmuuskopiotiedostot


 Kuviot palautetaan "Import library" -komennolla, mutta sitä ei toivottavasti tarvitse käyttää päivityksen jälkeen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi :)