sunnuntai 13. elokuuta 2017

Kuvion marginaali - kuinka tehdä kalvoilla useamman värin kuvio

Tunnustan tässä heti aluksi, että olen tehnyt todella vähän silityskalvoilla. Lähinnä olen tehnyt vaatteisiin koko merkintöjä ja heijastinkuvioita pipoihin. Poikani tilasi kuitenkin Tubeconia varten itselleen ja muutamalle kaverilleen paidat oman kanavansa logolla. Logossa on kaksi väriä, joten pääsin ensimmäistä kertaa kokeilemaan kaksivärisen kuvion tekemistä.

Alkuperäinen logo


Leikkausviivojen teko oli oma haasteensa - tällaisesta eri sävyjä sisältävästä kuvasta ei ihan suorilta saa kuviota tehtyä. Nyt kiersin ongelman sillä, että värjättiin PaintShopissa (jossa alkuperäinen logo oli tehty) YP -teksti mustaksi ja tein erikseen ympyrän.

Kalvon leikkaukseen käytin jälleen ihan silityskalvojen eli "heat transfer vinyl" -oletusasetuksia, teränsyvyys oli 1 ja muuten oli oletusasetuksissa. Toimi täydellisesti. Ekalla leikkauksella siis ihan puhtaasti leikkasin viivoja pitkin sekä sinisen että valkoisen osan. Lopputuloksesta ei tullut täydellinen. Sinisen silityksen jälkeen valkoinen osa ei ollutkaan enää sopivan kokoinen.


Valkoisen ja sinisen väliin jää rako, mikäli leikkaa kuviot saman suuruisena

Tämän vuoksi teinkin testi kappaleen pipoon, enkä suoraan siihen paitaan. Tämän jälkeen tutustuin Studion Offset-työkaluun eli marginaalien tekemiseen. Marginaalit saa tehtyä leikkausviivojen ulko- tai sisäpuolelle. Marginaalien teosta on varmasti hyötyä useissa eri asioissa, kun tarvitsee vähän alkuperäistä isomman tai pienemmän kuvion.

 Seuraavaksi hajoitin logon osiin (ungroup) ja käytin offset työkalua YP -kuvioon. Offset-työkalu löytyy alapalkista

Kokeilin kumpaakin vaihtoehtoa. Ulkopuolelle tehtävä marginaali olisi varmasti ollut muuten hyvä, mutta alakulma muuttui.

Sisäpuolelle (internal offset)  tehtynä säilyi muoto oikeana. Sekä sisä- että ulkopuolelle tehtynä marginaalin etäisyyttä voidaan säätää distance-kohdasta.

Marginaali ulkopuolella pyöreällä kulmalla

Marginaali ulkopuolella terävällä kulmalla

Marginaali sisäpuolella

Tämän säädön jälkeen leikkasin erikseen sinisen vähän alkuperäistä pienemmällä YP-kuviolla ja valkoisen YP:n alkuperäisenä. Näin silityskalvot menevät vähän päällekkäin ja lopputulos on paljon parempi.
Marginaalien käytön jälkeen ei kalvojen väliin jää enää rakoa
Ydinplasma Tubeconissa omalla logolla varustetussa paidassa

Paidan selkäänkin tein vielä tekstin, mutta se oli yksinkertainen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi :)