Siirry pääsisältöön

lasin etsaus

Lasin etsaus on ollut mun ja miehen yksi lemppari asioista. Aika paljon on tullut tehtyä lahjaksi ystäville ja kokemuksen karttuessa on huomannut, että onnistumiseen vaikuttaa ensi sijaisesti se lasi. Ihan kaikki lasit ei vaan toimi. Jos meinaa tehdä isompia satseja niin suosittelen tekemään testin yhteen kappaleeseen ennen muiden hankintaa.

Tänään ajattelin yllärinä tehdä etsauksen lasivuokaan, joka on äidiltäni lainassa. Vuoka on meidän metsän keskeltä olevalta mökiltä, joten aiheeksi sopii erityisen hyvin ajankohtaiset mustikat.Tälläkin kerralla homma aloitettiin Googlesta eli etsin sieltä mustikoista kuvan.

Kuva mustikasta Studioon kopioituna

Seuraavana kuva pitää saada leikattavaan muotoon eli tehdään jäljentäminen. Jäljentämisestä löytyy perusohje täältä. Ekana valitaan haluttu alue ja sen jälkeen lähdetään kokeilemaan miten saadaan jäljennettyä kuvasta halutunlainen.

Itse käytin tällä kertaa ihan perus "trace" -valintaa. Tämän jälkeen suurensin kuvaa niin, että kaikki pikku osat näkyvät hyvin. Varsien sisällä oli pientä silppua, jotka kaikki halusin sieltä pois. Valitaan kuva, klikataan oikealla ja valitaan "release compound path", joka irroittaa osat toisistaan. Tämän jälkeen voi poistaa haluamansa palat valitsemalla ja esimerkiksi delete-nappia painamalla. Sen jälkeen, kun kuvasta on poistettu kaikki ylimääräinen, valitaan kuvan kaikki osat, klikataan oikealla ja valitaan "make compound path". Tämän jälkeen kuvaa käsitellään taas yhtenä. 


Alkuperäinen kuva ja jäljennetty&suurennettu kuva


Seuraavana muutin kuvan haluttuun kokoon. Päätin, että teen vuoan pohjaan kaksi kuvaa. Kuvasta saa tuplattua ihan perinteisesti toki CTRL+C ja TRL+V -yhdistelmillä. Tein kuitenkin suoraan peilatun kuvan "Replicate"-valikosta valitsemalla "mirror right" eli peilaamalla kuvan oikealle puolelle.

Kuvion tuplaus määritellysti

Tämän jälkeen ollaankin valmiita leikkaamaan maski eli se pohja, jonka avulla saadaan etsattua halutut alueet.
Leikkuualusta ladattuna Curioon

Malli kiinnitettynä lasivuokaan

Etsausaineet levitettynä

Noniin ja aina ei mee niin kuin Strömssöössä. Aloitin tämän kirjoituksen siihen, että aina ei lasiin tartu etsaus - voin päättää tämän kirjoituksen samoihin sanoihin.

Etsauksen jälkeen - tähän Pyrexiin ei tarttunut etsaus

Vuokaan jäi niin hailukka jälki etsauksesta, että sen havaitsee vain, jos siitä on tietoinen. Ja silloinkin vain tietystä kulmasta.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Tervetuloa uuteen blogiin

Kuvion marginaali - kuinka tehdä kalvoilla useamman värin kuvio

Tunnustan tässä heti aluksi, että olen tehnyt todella vähän silityskalvoilla. Lähinnä olen tehnyt vaatteisiin koko merkintöjä ja heijastinkuvioita pipoihin. Poikani tilasi kuitenkin Tubeconia varten itselleen ja muutamalle kaverilleen paidat oman kanavansa logolla. Logossa on kaksi väriä, joten pääsin ensimmäistä kertaa kokeilemaan kaksivärisen kuvion tekemistä.Leikkausviivojen teko oli oma haasteensa - tällaisesta eri sävyjä sisältävästä kuvasta ei ihan suorilta saa kuviota tehtyä. Nyt kiersin ongelman sillä, että värjättiin PaintShopissa (jossa alkuperäinen logo oli tehty) YP -teksti mustaksi ja tein erikseen ympyrän.

Kalvon leikkaukseen käytin jälleen ihan silityskalvojen eli "heat transfer vinyl" -oletusasetuksia, teränsyvyys oli 1 ja muuten oli oletusasetuksissa. Toimi täydellisesti. Ekalla leikkauksella siis ihan puhtaasti leikkasin viivoja pitkin sekä sinisen että valkoisen osan. Lopputuloksesta ei tullut täydellinen. Sinisen silityksen jälkeen valkoinen osa ei ollut…

Työkalupalkit osa 1

Käyn työkalupalkit useammassa osassa nopeasti läpi. Pureudutaan tarkemmin eri ominaisuuksiin sitten myöhemmin. Tämä ensimäinen osa kattaa vasemman yläpalkin.  Avaa uuden sivun, tyhjän työkirjan

  Avaa tiedosto. Saat avattua omat tiedostot Studiossa.

  PixScan. Avaa PixScan-ikkunan

Tallenna. Saat tallennettua nykyisen työn omalle koneelle.

SD-kortti. Avaa ikkunan, josta pääsee tallentamaan SD-kortille. (Mulla kun ei ole SD-korttia koneella, avaa käytännössä saman ikkunan kuin edellinen tallenna.)

Tulosta. Tulostaa yhdistettyyn tulostimeen tulostusalueella ole