keskiviikko 19. heinäkuuta 2017

Strassit

Tyttö sai kaverin lapseta pieneksi jääneitä vaatteita. Joukossa oli muutama vaate, jotka suorastaan huusivat saada jotain uutta. Yhteen mekkoon päätin laittaa strasseja. Mun valikoimissa ei valitettavasti ole vielä kuin kirkkaita, punaisia ja mustia strasseja, joten niiden pohjalta sitten lähdin suunnittelemaan kuviota. Ehkä jollain asteella päädyin tylsään ratkaisuun - sydämeen, mutta se oli myös 5-vuotiaan toive.

Tässä ohjeet strassikuvioiden tekoon. Homma aloitetaan valitsemalla kuvio, mulla oli ennestään itse tehty sydän. Muunsin sen ensimmäiseksi sopivan kokoiseksi ihan vain valitsemalla kuvion ja vetämällä hiirellä haluttuun kokoon.


Seuraavaksi mennään strassityökaluun (Open the Rhinestone window).      
Kuvion ollessa valittuna, valitaan mitenru strassit halutaan (reunoille, riviin tai säteittäin). Itse valitsin tällä kerralla reunat. Lisäksi valitaan käytettävien strassien koko - mulla 10ss. "Spacing" säätää strassien välisen etäisyyden, eli sillä voi säätää vähän sitä, montako strassa kaiken kaikkiaan menee.Piirtämässäni sydämessä meni viivoja päällekkäin ja sen vuoksi myös strassiympyröitä on osittain päällekkäin. Päällekkäin olevat ympyrät saa poistettua painamalla strassityökalusta vapauta strassit (release rhinestones) ja sen jälkeen klikkaamalla ja poistamalla haluttu strassi. Toisistaan vapautetut strassit saa palautettua yhteen esimerkiksi ryhmittämällä (Group).

HUOMATTAVAA!
Sen jälkeen, kun kuvio on muutettu strassityökalulla ympyröitä sisältäväksi kuvioksi, ei kuvan kokoa saa muuttaa enää venyttämällä.

Nyt, kun asetukset on valmiina, ollaan valmiita leikkaamaan. Strassipohja on sellaista samettisen tuntuista, jossa on tarrapohja. Asetellaan se leikkuualustalle ja sen jälkeen valitaan leikkausasetuksista materiaalin tyypiksi "Rheinstone Template Material". Mulla ainakin oletusasetukset ovat toimineet hyvin. Sen jälkeen ladataan matto leikkuriin ja eikun menoksi.

Leikkuun jälkeen sametti saattaa näyttää siltä, ettei sinne ole tullut kaikkia reikiä. Todennäköisesti reiät kuitenkin on kohdillaan. Irroitetaan taustalta se tarran suojakalvo ja poistetaan paikalleen jääneet reiät ennen kuin liimataan pahville.

Pohjasta poistettu leikatut reiät ja liimattu pahville

Strassit saa ihan näppärästi paikalleen kippaamalla niitä leikatun alustan päälle ja käyttämällä erityistä työkalua ja Silhouetten "pick-me-up"-välinettä.

Strassit paikoilleen 

Sen jälkeen, kun strassit ovat alustalla oikein päin ja ylimääräiset strassit poistettu, liimataan päälle erityinen strassikalvo, joka kestää silittämistä (normaali siirtokalvohan ei ole silittämistä varten). Musta alustahan on käytettävissä uudelleen ja uudelleen eli samaa kuviota voi hyödyntää niin monesti kuin haluaa.

Strassit silitettävän siirtokalvon alla

Tämän jälkeen kuvio on valmis silitettäväksi. Painetaan kuvio haluttuun kohtaan ja silitetään kankaan läpi 45-60 sekuntia (villa lämpötila). Mikäli kuvio ei vielä jää vaatteeseen, jatketaan vielä painamista. Kun siirtokalvo irtoaa kokonaan, poistetaan se ja jatketaan kankaan läpi silittämistä vielä hetki päältä ja nurjalta puolelta.

Strassit paikalleen silitettynä

Valmiina keräämään pisteet - tytön nähtyä tämä mekko sain halauksen ja lisäksi maininnan olevani paras äiti ikinä 💓

Käyttökokemukset Silhouetten strasseista ovat todella hyvät. Tätä mekkoa on pidetty ja pesty (ja kuivausrummussakin on tainnut käydä) aika monesti jo, ja edelleen kaikki strassit paikoillaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi :)