Siirry pääsisältöön

Fonttien haku

Silloin tällöin eteen tulee tilanteita, ettei Studion fonteista löydy sopivaa fonttia. Ilmaisia fontteja voi hakea esimerkiksi Dafontista. Fontin lataaminen koneelle on todella yksinkertaista. Mennään sivustolle, josta saa ilmaisia fontteja. Dafontissa hakukenttä löytyy oikeasta yläkulmasta, jonne voi kirjoittaa haluamansa hakusanan. Laitoin tällä kertaa hakusanaksi "Disney".
Hakukenttä oikeassa yläkulmassa


Painetaan "search" ja tämän jälkeen tulee listaus ko. hakusanalla löytyvistä fonteista.  Valkataan sopivin painamalla "download" kyseisen fontin kohdalla.
lataus "download"-napilla


Tämän jälkeen valitse "tallenna tiedosto" ja ok. Ladatuista tiedostoista löytyy nyt kyseinen tiedosto. Klikkaa se auki. Seuraavaksi tulee valita "asenna"

Valitse tästä asenna

Asennettu fontti tulee Studioon seuraavalla kerralla avattaessa ohjelma. Jos ohjelma oli auki fontin latauksen aikana, sulje se ja käynnistä uudelleen.
Sieltä se Walter löytyi :)


Toiveita juttujen aiheista saa jättää mielellään kommentteihin, listaa aiheista toki on itselläkin, mutta järjestystä en ole lyönyt lukkoon.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Tervetuloa uuteen blogiin

Työkalupalkit osa 1

Käyn työkalupalkit useammassa osassa nopeasti läpi. Pureudutaan tarkemmin eri ominaisuuksiin sitten myöhemmin. Tämä ensimäinen osa kattaa vasemman yläpalkin.  Avaa uuden sivun, tyhjän työkirjan

  Avaa tiedosto. Saat avattua omat tiedostot Studiossa.

  PixScan. Avaa PixScan-ikkunan

Tallenna. Saat tallennettua nykyisen työn omalle koneelle.

SD-kortti. Avaa ikkunan, josta pääsee tallentamaan SD-kortille. (Mulla kun ei ole SD-korttia koneella, avaa käytännössä saman ikkunan kuin edellinen tallenna.)

Tulosta. Tulostaa yhdistettyyn tulostimeen tulostusalueella ole

Työkalupalkit osa 3

Tässä postauksessa käydään läpi yläpalkin viimeiset nappulat. Kahdessa aiemmassa osassa on käyty  jo yläpalkista muut painikkeet, löydät jutut täältä ja täältä.Liikuttaminen. Tätä kautta saa ohjailtua valitun asian liikuttamista.

Kääntö. Kääntämisen saa tehtyä tätä kautta joko prosenttien mukaan, tai sitten vakio 45/90/180 astetta.

Skaalaus. Valitun kuvion kokoa saa muutettua (skaalattua).

Kallistus. Design Edition ominaisuus. Työn alla olevan kuvion voi kallistaa eri kulmiin.

Asettaa/järjestää riviin. Kahta tai useampaa kappaletta voi liikuttaa toisiinsa nähden eri lailla.