perjantai 26. tammikuuta 2018

Kopiointi ja skaalaus

Tyttären housuissa on reikä. Halusin paikata sen käyttämällä silityskuvioita ja toisaalta niin, ettei se näyttäisi ihan paikatulta. Tyttären toiveesta kuvioksi valikoitui perhonen. Päätin tehdä perhosesta kaksivärisen ja yhden perhosen sijaan laittaa lahkeeseen useamman perhosen.

Kuvio ostettu Silhouette Design Storesta.

Ajattelin, että kolme eri kokoista perhosta olisi hyvä määrä. Kuvion ollessa valittuna ilmestyy yläpalkkiin lisää vaihtoehtoja.Tuplausnapilla saadaan kopioitua valittu kuvio nopeasti. Ja kahteen kertaan klikkaamalla saadaan suoraan kuviosta pari kopiota. Kaikki ovat nyt identtisiä. Haluan niistä kuitenkin hieman eri kokoisia, ja alkuperäinenkin oli aivan liian iso tarpeisiini. Seuraavaksi siirretään kuviot pois toistensa päältä.


Nyt valitaan koot. Suurin saisi olla kooltaan korkeintaan 2 tuumaa leveä. Tässä vaiheessa vapautin yhden perhosparin ryhmityksen, jotta pääsen muokkaamaan yksittäisen kuvion kokoa. Vaihtoehtona olisi toki kulmasta vetää kuvio haluttuun kokoon, mutta käytetään tällä kertaa skaalausta .Skaalausvalikosta voiaan valita skaalaus tietyllä prosenttiluvulla, mutta myös tiettyyn kokoon. W = leveys ja H = korkeus. MUISTA PAINAA LUKKOA, jotta kuva skaalautuu suhteessa, eikä muuta vain toiseen suuntaan kokoa. Tässä vaiheessa muutin myös toisen kuvion viivojen väriä leikkaamista varten, vaikkei se olekaan ihan välttämätöntä. Auttaa itseäni muistamaan, että oli tarkoitus tehdä kahdella eri värillä. Toistetaan sama kaikille kuvioille.
 Ja sitten vaan leikkaamaan. Leikkuuta ennen toki kannattaa miettiä miten kuviot kannattaa asetella, nyt ne on vain roiskaistu alustalle... Tällä kertaa itselläni leikattavana symmetrinen kuvio, joten ei tarvitse muistaa peilata.

Ja valmis tuotos

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi :)