sunnuntai 5. marraskuuta 2017

Ohuen tekstin vahvistaminen leikattavaksi

Osa teksteistä on niin ohkaisia, ettei niiden leikkaaminen ole mitenkään mahdollista sellaisenaan.
Esimerkiksi "Edwardian Script ITC" on hyvä esimerkki.Tekstiä voidaan muokata marginaalityökalulla (Offset). Marginaalitykalu löytyy oikeasta laidasta keskeltä, tähden mallinen kuvio.


Tekstille tehdään uusi "ulkolaita", valitsemalla ensin teksti aktiiviseksi ja sen jälkeen klikkaamalla Offset.  Marginaalit näyttä tässä vaiheessa oudoilta ympyröiltä tekstin ulkopuolella. 
Tässä vaiheessa voidaan marginaalin etäisyydeksi määritellä 0,000. Tämän jälkeen lähdetään muuttamaan etäisyyttä pikku hiljaa nuolilla ylöspäin, kunnes näyttää hyvältä.Itse laitoin tähän tällä kertaa 0,020, mutta joskus voi vähempikin riittää. Sen jälkeen klikataan "Apply". Kuvio näyttää nyt tältä


Ja tekstit näyttävät tältä, kun ne siirretään erilleen. Kirjaimet ovat nätisti yhdistyneet, eikä niitä tarvitse erikseen yhdistää (Weld)

Taas kerran pitää muistaa, että teksti on muokkausten jälkeen kuva. Tässäkin on esimerkiksi J erikseen, eikä siirtämällä siirry kuin palasia koko tekstistä. Niinpä tulee muistaa jälleen ryhmitellä (Group), mikäli haluaa tekstin pysyvän kasassa.


Ä:n pilkkujen kanssa saa jälleen olla tarkkana, vaikka ne ei olekaan yksittäisiä palluroita. Onnistuin ensin hukkaamaan toiset ja nyt en saanutkaan niitä ihan täydellisesti paikalleen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi :)