Siirry pääsisältöön

Kuvan hakeminen Googlesta ja muuttaminen leikattavaan muotoon

Googlesta tuntuu saavan avun melkein mihin vain. Aika usein sieltä tulee etsittyä kuvia, joita voi hyödyntää askarteluissaan. Toki pitää muistaa sitten tekijänoikeudet eli myyntiin tuleviin ei pidä missään tapauksessa suin päin hakea kuvia Googlesta.

Tein taannoin syntymäpäiväonnittelukortin, johon hain balleriinan kuvan Googlesta. Kun sopiva kuva on löytynyt, klikataan oikealla tallenna nimellä ja tallennetaan tiedosto haluttuun paikkaan. Mun käyttämä kuva näytti siinä vaiheessa tältä:Tätähän ei vielä voi suoraan leikata, mutta tämä kuva on todella helppo muuttaa leikattavaan muotoon. Tällaiset mustat kuvat on tosiaan helpoimmat. Ensimmäisenä tiedosto avataan Studioon.
Seuraavaksi avataan leikkausviivojen tekemiseen jäljittämisikkuna (Open The Trace Window)
Jäljennettävän alueen valinta aloitetaan klikkaamalla alla olevaa kuvaketta;Nyt voidaan vetää hiirellä haluttu alue.Tällä kertaa halusin kuvan ulkoreuniin leikkausviivat, joten valitsin sitä vartenLopputuloksena kuvan ympärillä on punaiset leikkausviivat.
Nyt alkuperäisen mustan kuvan voi halutessaan siirtää tuolta alta pois.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Tervetuloa uuteen blogiin

Kuvion marginaali - kuinka tehdä kalvoilla useamman värin kuvio

Tunnustan tässä heti aluksi, että olen tehnyt todella vähän silityskalvoilla. Lähinnä olen tehnyt vaatteisiin koko merkintöjä ja heijastinkuvioita pipoihin. Poikani tilasi kuitenkin Tubeconia varten itselleen ja muutamalle kaverilleen paidat oman kanavansa logolla. Logossa on kaksi väriä, joten pääsin ensimmäistä kertaa kokeilemaan kaksivärisen kuvion tekemistä.Leikkausviivojen teko oli oma haasteensa - tällaisesta eri sävyjä sisältävästä kuvasta ei ihan suorilta saa kuviota tehtyä. Nyt kiersin ongelman sillä, että värjättiin PaintShopissa (jossa alkuperäinen logo oli tehty) YP -teksti mustaksi ja tein erikseen ympyrän.

Kalvon leikkaukseen käytin jälleen ihan silityskalvojen eli "heat transfer vinyl" -oletusasetuksia, teränsyvyys oli 1 ja muuten oli oletusasetuksissa. Toimi täydellisesti. Ekalla leikkauksella siis ihan puhtaasti leikkasin viivoja pitkin sekä sinisen että valkoisen osan. Lopputuloksesta ei tullut täydellinen. Sinisen silityksen jälkeen valkoinen osa ei ollut…

Työkalupalkit osa 1

Käyn työkalupalkit useammassa osassa nopeasti läpi. Pureudutaan tarkemmin eri ominaisuuksiin sitten myöhemmin. Tämä ensimäinen osa kattaa vasemman yläpalkin.  Avaa uuden sivun, tyhjän työkirjan

  Avaa tiedosto. Saat avattua omat tiedostot Studiossa.

  PixScan. Avaa PixScan-ikkunan

Tallenna. Saat tallennettua nykyisen työn omalle koneelle.

SD-kortti. Avaa ikkunan, josta pääsee tallentamaan SD-kortille. (Mulla kun ei ole SD-korttia koneella, avaa käytännössä saman ikkunan kuin edellinen tallenna.)

Tulosta. Tulostaa yhdistettyyn tulostimeen tulostusalueella ole