Siirry pääsisältöön

Kuvan hakeminen Googlesta ja muuttaminen leikattavaan muotoon

Googlesta tuntuu saavan avun melkein mihin vain. Aika usein sieltä tulee etsittyä kuvia, joita voi hyödyntää askarteluissaan. Toki pitää muistaa sitten tekijänoikeudet eli myyntiin tuleviin ei pidä missään tapauksessa suin päin hakea kuvia Googlesta.

Tein taannoin syntymäpäiväonnittelukortin, johon hain balleriinan kuvan Googlesta. Kun sopiva kuva on löytynyt, klikataan oikealla tallenna nimellä ja tallennetaan tiedosto haluttuun paikkaan. Mun käyttämä kuva näytti siinä vaiheessa tältä:Tätähän ei vielä voi suoraan leikata, mutta tämä kuva on todella helppo muuttaa leikattavaan muotoon. Tällaiset mustat kuvat on tosiaan helpoimmat. Ensimmäisenä tiedosto avataan Studioon.
Seuraavaksi avataan leikkausviivojen tekemiseen jäljittämisikkuna (Open The Trace Window)
Jäljennettävän alueen valinta aloitetaan klikkaamalla alla olevaa kuvaketta;Nyt voidaan vetää hiirellä haluttu alue.Tällä kertaa halusin kuvan ulkoreuniin leikkausviivat, joten valitsin sitä vartenLopputuloksena kuvan ympärillä on punaiset leikkausviivat.
Nyt alkuperäisen mustan kuvan voi halutessaan siirtää tuolta alta pois.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Tervetuloa uuteen blogiin

Työkalupalkit osa 1

Käyn työkalupalkit useammassa osassa nopeasti läpi. Pureudutaan tarkemmin eri ominaisuuksiin sitten myöhemmin. Tämä ensimäinen osa kattaa vasemman yläpalkin.  Avaa uuden sivun, tyhjän työkirjan

  Avaa tiedosto. Saat avattua omat tiedostot Studiossa.

  PixScan. Avaa PixScan-ikkunan

Tallenna. Saat tallennettua nykyisen työn omalle koneelle.

SD-kortti. Avaa ikkunan, josta pääsee tallentamaan SD-kortille. (Mulla kun ei ole SD-korttia koneella, avaa käytännössä saman ikkunan kuin edellinen tallenna.)

Tulosta. Tulostaa yhdistettyyn tulostimeen tulostusalueella ole

Työkalupalkit osa 3

Tässä postauksessa käydään läpi yläpalkin viimeiset nappulat. Kahdessa aiemmassa osassa on käyty  jo yläpalkista muut painikkeet, löydät jutut täältä ja täältä.Liikuttaminen. Tätä kautta saa ohjailtua valitun asian liikuttamista.

Kääntö. Kääntämisen saa tehtyä tätä kautta joko prosenttien mukaan, tai sitten vakio 45/90/180 astetta.

Skaalaus. Valitun kuvion kokoa saa muutettua (skaalattua).

Kallistus. Design Edition ominaisuus. Työn alla olevan kuvion voi kallistaa eri kulmiin.

Asettaa/järjestää riviin. Kahta tai useampaa kappaletta voi liikuttaa toisiinsa nähden eri lailla.